Da li je bitno vreme prijavljivanja na oglas za posao?

U svakom oglasu za radno mesto se navodi rok za konkurisanje, odnosno datum do koga je moguće poslati prijavu za zaposlenje. Međutim, da li postoji neko pravilo koja kaže, na primer, da li je bolje konkurisati čim se oglas pojavi, poslednjeg dana konkursa ili negde u sredini?

Po pravilu bi trebalo da bude svejedno. U idealnim uslovima, ako je vaša biografija dobra i ako zadovoljavate sve uslove bićete pozvani na razgovor nezavisno od toga kada ste poslali prijavu. Međutim, pošto znamo da su u našoj zemlji uslovi daleko od idealnih momenat prijave na posao može biti itekako bitan.

Glavno pravilo je da, što se ranije prijavite na konkurs, to bolje. 

Zašto?

1. Previše prijavljenih

Neki naši poslodavci se žale da dobijaju previše prijava za posao. Stoga, neki od njih mogu odlučiti da uzmu u obzir samo prvih 100 poslatih biografija i da nakon toga zaustave proces pregledanja biografija, tako da svi oni naknadno pristigli neće biti pogledani.

2. Hitnost

Isto tako, ponekada je posao hitan i zahteva da se što pre započne sa radom. Stoga, mnogi poslodavci ne čekaju završetak konkursa već odmah počinju da zovu kandidate na razgovor.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.