Kako da uspešno završite razgovor za posao?

U današnjoj ekonomskoj situaciji i sam poziv na razgovor za posao predstavlja uspeh. Verovatno i sami znate da svaki razgovor za posao zahteva pripremu u pogledu unapred pripremljenih odgovora i podrobnije istraživanje kompanije.

Kako da se ponašate na završetku razgovora? Koja pitanja treba da postavite?

Pokušaćemo da odgovorimo na ova pitanja u daljem tekstu.
1. Da li treba nešto dodatno da pribavite
Neki poslodavci zahtevaju da im dostavite dodatne preporuke ili čak broj telefona i kontakt detalje bivšeg šefa. Isto tako im možete dostaviti dokaz o završenom obrazovanju, kursu i slično.
2. Naglasite kako ste vi prava osoba za taj posao
Iako verujemo da ste tokom razgovora pomenuli da ste vi prava osoba za posao, ponovite to još jednom za jači utisak.  Sumirajte u jednoj ili dve rečenice, razloge zašto mislite da vi treba da dobijete posao.
3. Koji je sledeći korak u procesu izbora kandidata?
Postavite pitanje kada ćete biti obavešteni da li ste prošli u uži krug ili ne. Možete i pitati da li im predstavlja problem da vi nazovete i sami pitate, kao i da zatražite kontakt osobe zadužene za primanje novih kandidata.
4. Postavite pronicljiva pitanja o kompaniji
Obično vas na razgovoru pitaju da li vi imate neka pitanja. Tada iskoristite priliku i postavite neko pitanje koje će pokazati da ste došli spremni i raspitali se o firmi. Na taj način ćete ostaviti utisak ozbiljnog kandidata.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.