Primer radne biografije – generalna prodaja

Danas smo našli primerak radne biografije koji ćemo zajedno analizirati sa vama. Znamo da ponekad, uprkos svim savetima koje možete naći na Internetu, analiza konkretnog CV-ja ipak može više da kaže i objasni o načinu pisanja radnih biografija.

1. Kao što vidite na početku smo izostavili uobičajeni izraz: „Curriculum Vitae“ koji se kod nas često koristi. Ovaj izraz nije neophodan i u svetu se manje koristi.

2. Sa strane su navedeni lični podaci, kao i veb stranica. Ako navodite bilo kakvo online prisustvo na Internetu ono mora biti isključivo profesionalnog karaktera. Nikako ne stavljajte link ka svojoj Facebook stranici ili ličnom blogu. Profesionalan profil na internetu je uglavnom Linkedin profil, ili neki drugi sajt koji je relevantan za vaše zanimanje. Na primer ako konkurišete za radno mesto psihologa, to može biti blog o psihologiji. Dakle, isključivo profesionalno prisustvo na Internetu.

3. Biografiju započinjete podacima koji treba da ostave najveći utisak na poslodavca. To je ono što poslodavac prvo vidi kada pogleda biografiju. To može biti obrazovanje ako ste tek svršeni student, radno iskustvo ako njime možete da se pohvalite. Ako stavite veštine tada ne možete da pogrešite. U ovom slučaju prvi podaci koje vidi poslodavac su veštine i znanja. Navedite sve veštine koje bi mogle biti od koristi za radno mesto na koje konkurišete. Naravno, nemojte izmišljati, već navedite samo ono što zaista znate ili ste radili. Veštine možete grupisati kao što je ovde urađeno, ali ih možete samo nabrojati bez grupisanja.

4. Ako već imate relevantno radno iskustvo, onda ga stavite na drugo mesto nakon veština. Obrazovanje, sa godinama iskustva, postaje manje bitno za poslodavce, te stoga ono ide na kraju. Radno iskustvo nabrajate od najskorijeg do prvog radnog iskustva. Kao radno iskustvo, navešćete upravo zaduženja i dostignuća koja su relevantna za budući posao i koja mogu da ostave utisak na poslodavca.

5. Kao što, vidite ovde smo iskoristili „pa-šta“ pravilo. Naveli smo konkretne rezultate i potkrepili ih brojevima. Na primer: „Povećan broj novih kupaca za 20%“. Brojevi uvek ostavljaju veliki utisak i trudite se da što više možete kvantifikujete prethodna dostignuća.

6. Dakle nemojte samo nabrajati prethodna zaduženja, već navedite (ako je moguće brojčano) koje ste rezultate postigli, bilo kao pojedinac ili kao deo tima. Naravno, sve brojeve ćete morati objasniti na razgovoru za posao.

7. Isto tako, probajte da budete kratki. Koristite kratke rečenice koliko je god moguće. Suviše dugačke rečenice i pojašnjenja odvraćaju poslodavce od želje za čitanjem i remete koncentraciju. Naravno, nemojte suviše skraćivati, bitno je da opišete sve aspekte prethodnog posla

8. Ako ste obavljali bilo kakvu aktivnost na kojoj ste mogli da steknete veštine potrebne za budući posao, navedite ih. Nije bitno da li ste bili plaćeni, ako je posao bio privremen ili ste ga obavljali kao pomoć prijatelju.

9. Obrazovanje smo stavili na kraju, zato što je pitanje osoba sa dugogodišnjim iskustvom. Ako ste student početnik, stavite obrazovanje na početku.

Postavite pitanje u komentarima

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.