Kolika treba da bude dužina radne biografije (CV-ja)?

Dužina CV-ja predstavlja jedan od problema sa kojim se suočavamo tokom pisanja CV-ja. Najčešći savet je da radna biografija treba da bude na samo jednoj strani. Međutim, neki od nas smatraju da će duža radna biografija učiniti da  ostavimo utisak iskusnije i kvalifikovanije osobe. To nije tačno. Isto tako nije  tačno ni da će poslodavci odbiti da pročitaju svaki CV koji je duži od jedne stranice, iako naravno oni žele da što manje vremena utroše na traženje kandidata.

CV koji je dugačak jednu stranicu jeste poželjniji, ali to nije pravilo. Nemojte pokušavati da, po svaku cenu, sve zbijete na jednu stranicu. Naprosto sve zavisi od konkretne situacije. Duži CV je opravdan ako zaista imamo šta da stavimo u njega. Ako su nam potrebne dve ili tri stranice da stavimo sve što je relevatno, onda ne treba ništa da skraćujemo na silu.

Međutim, ono što je bitno za CV je da on mora da bude čitljiv sa kratkim i konkretnim rečenicama i vizuelno pregledan. Poslodavac treba da bude u mogućnosti da odluči da li ste vi prava osoba za njega nakon 5 – 10 sekundi skeniranja pogledom. Stoga je izgleda izuzetno bitan.

Kod radne biografije je takođe bitno i da imate u vidu da on govori o vama kao ličnosti,  nego o tome kako vi možete obavljati posao i doprineti poslodavcu. Zato u CV ne treba stavljati lične podatke, kao i druge stvari koje nisu bitne za posao.

4 comments

 • zaklina

  Comment…

  Одговори
 • VREDNA,AMBICIOZNA,VOLI TIMSKI RAD,SPREMNA DA UCI I NAPREDUJE U SVOM POSLU.

  Одговори
 • SRECNO UDATA,MAJKA 3 VEC VELIKE ZDRAVE DECE .VREDNA,AMBICIOZNA,VOLI TIMSKI RAD ,POSTUJE KOLEGE I SVE LJUDE OKO SEBE,UPORNA,I ISTREJNA NA SVIM POSLOVIMA…

  Одговори
 • posle 2 teska infarkta miokarda sam invalis 1 kategorije sa penzijom od 13170 din od cega odvajam za lekove 4000 koji mi zivot znace i odbici za kaznu za neovlasceno koristenje el.en.ostaje mi 4000 mesecno za ostale potrebe tj da prezivim 2 dana a situacija je ova

  meni jednokratna pomoc od 20,30,50 hiljada ne resava krucijalno
  > pitanje ,snabdevanje elektricne energije koja mi je ukinuta 25.04 2012
  > gde mi je skinuto brojilo koja mi jedina alternativa za
  > grejanjesobzirom da nema druge mogucnosti
  > kamata je utopiski velika za mene i ne mogu da platim iznos od 700.000
  > hiljad a dug je oko250.ooo koji hocu u razumnim ratama da placam
  > samo da mi skinu kamatu kao sto rade siptarima i ciganima u zemun
  > polju koji imaju vece prava nego ja i drugima
  > NE TRAZIM FINANSISKU POMOC VEC INTERVENCIJU NADLEZNIH DA MI SE SKINE
  > KAMATA I DA SE DOGOVORIMO O ISPLATI DUGA ZBOG KOJEG SAM NA SUDU SA
  > EDB BEOGRAD
  >
  > SPOSTOVANJEM BALOS BRANKO
  > TOMICE POPOVICA 32 ZEMUN
  > TEL.064 117 82 17

  Одговори

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.