Kako da sačuvate svoj email u PDF formatu?

Neke od poruka koje nam pristižu elektronskom poštom su bitnije od ostalih, pa želimo da ih sačuvamo u PDF formatu, kako bi nam uvek bila pre ruci, a i zbog lakše prenosivosti. Danas ćemo vam pokazati dva načina kako da imejl poruke prebacite u PDF format.

1)      PDF štampač

Za konverziju email poruka u PDF preko štampača, prvo je potrebno da instalirate doPDF program. Nakon što završite instalaciju potrebno je da otvorite poruku koju želite da snimte, pa potražite ikonicu za štampanje ili komandu Print (Štampanje). Potom u Print meniju, odaberite doPDF kao štampač. Svaki email program ima komandu za štampanje, tako da ovo uputstvo važi nevezano da li koristite Outlook, Thunderbird ili bilo koji drugi program. Prečicu za štampanje možete otvoriti i preko tastature, ako pritisnete istovremeno CTRL i P.

sacuvaj kao pdf

Potom će se otvoriti prozor sa daljim uputstvima, da odaberete gde želite da snimite dokument i tako dalje. Nakon što kliknete na OK (U redu), novi PDF dokument će biti gotov.

2)      Chrome čuvanje u PDF

U slučaju da koristite neki od veb klijenata za elektronsku poštu, kao što su gmail, yahoo ili outlook, i pristupate im preko Chrome brauzera, tada ne morate ništa da instalirate, već možete sve direktno odštampati.

odstampaj email

Naime, Chrome u sebi ima ugrađen PDF štampač. Potrebno je da otvorite email koji želite da pretvorite u PDF i nađete opciju Print (obično izgleda kao mali štampač). Nakon toga će vam se otvoriti meni za štampanje i tu u listi štampača treba da odaberete opciju Save As PDF (Sačuvaj kao PDF) koju ima svaki Chrome pregledač.

sacuvaj email kao pdf

I to je to. Svoje mejlove sada imate u PDF formatu. U slučaju da želite da, na primer, spojite nekoliko PDF-ova u jedan, to možete uraditi pomoću programa PDFSam.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.