Za sve koji uče HTML. Četiri najbolja onlajn editora

HTML programski jezik zajedno sa CSS-om predstavlja jezik na kome su napisane internet stranice. Zato svako ko se bavi internet zanimanjima treba da poznaje barem osnove ovih programskih jezika. U prethodnih člancima smo već pisali o nekom kursevima za učenje HTML-a, a danas vam predstavljamo sajtove gde možete da vežbate svoje znanje HTML-a.

html editor

1) OnlineHTMLeditor

OnlineHTMLEditor je veoma jednostavan sajt koji je podeljen u dva dela. U prvi deo ukucavate kod sa nekim osnovnim tagovima, dok u drugom delu imate pretpregled ukucanog teksta.

2) Real-Time HTMl editor

Real Time HTML editor – ovo je editor u realnom vremenu. Nemate nikakve pomoćne tagove, pa morate da se snalazite sami. Prilično je brz.

3) Online HTML editor

Ovaj editor ima dosta naprednih mogućnosti, a i dosta alatki za pomoć prilikom unosa teksta, pa ne morate direktno da ukucavate kod. U HTML ulazite klikom na Source, a inače je vidljivo ono što se vidi u brauzeru.

4) Rendera – HTML5 editor

Rendera nam se prilično sviđa jer omogućava da vežbate HTML, CSS i JavaScript. Tu postoji i nekoliko primera za vežbanje, koji vam mogu pomoći da se vežbate.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.